vrijdag 6 december 2013

Haaievinnensoep - net als vroeger



Hij is er weer, onze populaire rubriek 'Retro Koken'.  Vandaag gaan we heel spannend iets buitenlands proberen!
Vroeger aten we geen sushi en Dim Sum en Tom Kha Kai. Vroeger aten we elleboogjesmacaroni met tomatenpuree en gehakt en geraspte kaas uit een zakje. En als we naar de Chinees gingen, dan aten we nasi of een loempia met haaievinnensoep. Kom daar nou nog maar eens om, om haaievinnesoep. Daarom gaan we dat zelf maken. Maar hoe? Zo:


Wat heb je nodig?

Bosuitjes


  • Kippenbouillon (niet van blokjes! Liefst verse, neem anders uit een glazen pot)
  • Ei
  • Bosuitjes
  • Aardappelzetmeel
  • Sherry
  • Sesamolie

Breng de bouillon aan de kook en doe de bosuitjes erin. De soep moet een klein beetje gebonden zijn, maar wel helder, daarom nemen we aardappelzetmeel. Bind de soep tot hij ietsje dikker is. Doe er een klein scheutje sherry door. Ondertussen heb je 1 of 2 rauwe eitjes geklutst. Giet dit mengsel in de kokende soep, zodat er kleine sliertjes ontstaan. Roer niet té hard, want dan worden het nanosliertjes; je mag ze nog wel zien. Tot slot een klein beetje (theelepeltje) sesamolie. Dit is essentieel voor de smaak, niet denken dat het ook zonder kan.

Klaar!  鱼翅汤, net als vroeger


Geen opmerkingen:

Een reactie posten